divendres, 11 de febrer de 2011

REUNIONS DELS DELEGATS/DES AMB LA DIRECCIÓ

Com a iniciativa de la direcció de l'escola durant aquest curs 2010-11 s'aniran succeint cada cert temps reunions amb els delegats i delegades de totes les classes. L'intenció és obrir un canal de comunicació més directe entre els pares, mares i l'escola. Els objectius per part de la direcció és informar sobre qualsevol tema de l'escola i recollir les inquietuds per part dels pares i mares.

Podeu consultar els temes tractats en la última reunió en el següent document: Acta de la reunió dia 25 de Gener 2011.

14 comentaris:

Anònim ha dit...

Sobre la reunió de delegades:


En primer lloc, donar-vos les gràcies per la informació que, puntualment, ens transmeteu després de les reunions . És una gran iniciativa que tinguem una connexió directa pares-escola a través de vosaltres, que , voluntàriament heu acceptat aquesta tasca.

El vostre rol de representants dels pares davant l’escola, representa un vot de confiança i de treball conjunt atès que l’objectiu és per a tots el mateix, que els nostres fills creixin en un ambient educatiu estimulant, instructiu i socialitzador, però en aquesta darrera reunió es van tractar temes dels quals discrepo,i crec que no sóc la única, i per tant, no m’he vist gens representada en aquest cas per la vostra figura ( concretament per la queixa personal d’algunes delegades, en aquest cas la del meu curs 3r. B):

- es tracta de la queixa per no haver-hi nadales en castellà al concert de Nadal i de la suposada manca d’hores de castellà a cicle superior.

Em remeto a les paraules que l’escriptora Maria Barbal va reflectir fa uns dies al diari “ARA”:

“A Catalunya, l’ús de diferents llengües és variat i una mateixa persona, a diari, sol expresar-se en dues o més llengues segons el lloc on és…Hi ha famílies que enraonen en llengües diferents,segons qui parla i a qui es dirigeix.i no passa res. Però hi ha poques persones que visquin a Catalunya, vinguin d’on vinguin, que vulguin que el català deixi de tenir la preeminencia que té a l’escola. Perquè la majoria d’habitants d’aquest país entenen que, després d’una dictadura de quaranta anys, el català ha quedat debilitat i com a llengua té un procés de recuperació complex que no s’ha acabat.”
“Aquest petit avantatge que tan sols té, en teoria i sovint no a la pràctica, el català als centres d’ensenyament de cara als nens i joves es fa per intentar mantenir una igualtat , no una desigualtat, respecte a la llengua omnipresent que és el castellà….”

L’escola, tal i com ha respost la directora , manté les hores de castellà estipulades a la programació educativa, i ha de tenir el català com a llengua vehicular per a tota la resta, atès que és una escola catalana . No vulguem veure greuges comparatius on només hi ha un esforç per tirar endavant una llengua. Al cap i la fi, tots vivim ací perquè volem , perquè ens sentim d’aquesta terra , que és Catalunya i de tot el que comporta oi?

No voldria entrar en una dialèctica d’opinions a favor i en contra, perquè no es tracta de polititzar un tema cultural d’aquest país, i, remarco, sovint confonem cultura amb política; en tot cas, no crec que sigui l’opinió de la majoria.


Lina Malagarriga
3r. B

Anònim ha dit...

slyEstic totalment d'acord amb el contingut d'aquest comentari (molt ben escrit i argumentat, per cert) respecte a un dels temes tractats en aquesta reunió: les queixes no representen la majoria.
En tot cas, aquestes opinions haurien de traduir-se en forma de vot en les properes eleccions doncs l'ús del català com a llengua vehicular en l'aprenentatge està recolzat per la majoria del poble català.

Anònim ha dit...

FLIPO ( EN CATALÀ " FLIP" )

Anònim ha dit...

flip

Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Esports

Cop d'atac que es fa sobre pilotes curtes. [...]

Això vol dir FLIP

Anònim ha dit...

Hola soc la delegada de 3B, jo si que estic flipand, flipando o com vulgueu, quelcom pot donar la seva opinió, aquest es un pais lliure, i a més va ser un mail que us vaig reenviar i no era la meva opinió, jo no ho vaig plantejar, espero que a partir d'avui pogueu estar més tranquiles. De totes maneres les persones que no contesten els mails i no intervenen en res, no tenen dret a queixar-se i si pensen que ho poden fer millor doncs ja poden fer-ho ells, jo no tinc cap problema de retirar-me. No ho dic enfadada, però no em sembla bè criticar la opiniò personal, perque posaba clarament que era personal i no la opiniò de la classe. I molt menos haber de comunicar a tothom la queixa.

Anònim ha dit...

Yo si me veo representada por la queja, de la delegada o de quién sea.Y me sobra la parrafada.

Anònim ha dit...

Yo si me siento representada por la queja y también creo que no soy la única.

Lidia

Comissió Web ha dit...

Agraïm i us animem a escriure les vostres opinions, però per favor, penseu primer el que voleu expressar abans d'escriure.

Sigueu respectuosos en els vostres comentaris, i vigileu amb les dobles interpretacions.

Recordeu també que tothom és lliure d'escriure els paràgrafs que vulgui, i en el idioma que vulgui, i que en tot cas les úniques paraules que sobren són les que poden ser insultants.

Comissió Web

Anònim ha dit...

El que sobra són actituds beligerants i de manca de respecte.

Anònim ha dit...

Estic d'acord amb el primer comentari i no entenc tots aquests comentaris que han fet flipar a la gent.
Em sembla respectuós i penso que hi ha molts pares que pensem el mateix.

Anònim ha dit...

Salvador Espriu
La pell de brau -en catalán-

" Diversos són els homes i diverses les parles,
i han convingut molts noms a un sol amor.

recorda sempre això, Sepharad.
Fes que siguin segurs els ponts del diàleg
i mira de comprendre i estimar
les raons i les parles diverses dels teus fills.
Que la pluja caigui a poc a poc en els sembrats
i l'aire passi com una estesa mà
suau i molt benigna damunt els amples camps.
Que Sepharad visqui eternament
en l'ordre i en la pau, en el treball,
en la difícil i merescuda
llibertat. "

Anònim ha dit...

Hola, no sóc de 3r però voldria dir que si es pot opinar perquè estem en un país lliure, ho podem fer sobre qualsevol comentari o queixa (haguem contestat o no cap mail)sempre que es faci correctament.

Anònim ha dit...

Diria que el tema és sobre la novetat de les reunions delegats-escola i no sobre un tema que básicament ve determinat per lleis de la Generalitat que marquen l´ús del català i el castellà a l'ensenyament. Respecte del tema de les reunions crec que ha sigut una molt bona iniciativa i que està començant a donar fruits. El temps dirà, però estaria bé que els que trobeu aquesta iniciativa ho manifesteu. És molt fàcil criticar, però el que agraden són els reconeixements, i més quan es tracta d'una iniciativa voluntària portada a terme per voluntaris que dediquen part del seu temps lliure a intentar millorar aspectes de l'escola.

Anònim ha dit...

Felicito a totes les delegades/delegats per tota la feina que fan i ens estalvien a la resta de pares/mares.
Deixem-nos de tants poemes i fem més feina tots plegats.
Donat que a l'escola s'apren el català, castellà i anglès hagués estat bé cançons i poemes en les tres llengües i si estudiessin l'alemany doncs també.. pq no?? Quan més idiomes coneguin els nostres fills millor. Recordeu que vivim al 2011. Salutacions, Saludos, Best Regards !