dijous, 16 de setembre de 2010

SUPRESSIÓ DE COLÒNIES I SORTIDES D'UN DIA SENCER

A partir de la posada en funcionament de la nova Llei d'Educació de Catalunya s'està assistint a un seguit de mesures que suposen una retallada dels recursos de l'escola, que volen imposar un model de gestió que allunyi el professorat i la resta de comunitat educativa de les decisions afectades als centres, i que canvia el calendari escolar sense consens.

Els claustres de professors/es de totes les escoles del municipi han decidit, com a mesura de pressió, no realitzar les activitats de colònies escolars i les sortides d'un dia sencer durant el curs 2010/11.

Sobre aquest tema també podeu consultar l'article publicat al blog de l'Ampa del Salvador Espriu
"Sense colònies" on es comenten altres raons que han dut a prendre aquesta decisió.

8 comentaris:

Joan Carles ha dit...

Tema complex. Interessant llegir també les opinions a l'article del Salvador Espriu.
Jo destacaria:
1.- Després de insistir cada curs en la gran importància de les colònies per l'educació dels nostres fills (que només es fan al curs d'acabament de cicle), costa assimilar que ara s'utilitzi la seva suspensió com a mesura de pressió.
2.- Segur que som moltes famílies que hi estem en contra. Crec que no s'ha valorat el mal que pot fer aquesta mesura a la imatge del colectiu de mestres en general.
3.- Crec que no és la millor manera d'aconseguir la complicitat de les famílies, que a més a més ens vam assabentar per mig d'una breu nota l'últim dia de curs.
Probablement no és fàcil, però els mestres potser haurien d'aprofitar el seu contacte amb els alumnes i seves famílies per explicar millor els problemes que afecten a l'educació dels nostres fills i aconseguir una major implicació de tots i a partir d'aquí tenir més imaginació per decidir mesures de pressió no tant conflictives. En definitiva arrossegar-nos a tots: mestres, alumnes, AMPAs i famílies.
S'ha de convèncer en lloc d'exigir. Dividint no anem enlloc

Ana ha dit...

Los profesores se quejan de que el Departament d'Educació ha tomado medidas sin tenerles en cuenta y ahora ellos, sin tener en cuenta a las familias, deciden presionar fastidiando a nuestros hijos y perjudicando a las empresas que se dedican a las colonias escolares. Todo un ejemplo...

Anònim ha dit...

El Departament ha tomado medidas sin tener en cuenta ni a los profes, ni a los niños, ni a los padres. Esta decisión, tengo entendido que se notificó en Consell Escolar, que es como se debe notificar, amén de la carta que repartieron para todas las familias. NO me gusta que mis hijos no hagan colonias y excursiones pero hay que escuchar las reivindicaciones de los maestros que no son otras que pedir calidad de enseñanza para nuestros hijos.

Ana ha dit...

Ésta decisión no se debe notificar en el Consejo Escolar, sino que se debe votar y aprobar. Desconozco si los padres o madres miembros del Consejo Escolar del Colegio votaron a favor o en contra de la supresión de las excursiones de un dia y de las colonias escolares. Encuentro a faltar información a las familias de lo que se trata en éstas reuniones. Sugiero que a través de la web o del blog nos podríais pasar información. No se si el AMPA se ha posicionado al respecto. Tengo constancia de que otras AMPA's han presentado reclamación a la Inspecció d'Educació expresando su disconformidad con ésta decisión.

Anònim ha dit...

El Consejo Escolar no puede votar para que los maestros vayan de colonias y excursión porque los maestros van VOLUNTARIAMENTE sin cobrar y quedando legalmente al descubierto. Por tanto, nadie les puede obligar a hacerlo. Y el Departament ya se ha pronunciado al respecto: no puede obligarlos.
Que falta información está claro pero también es cierto que mientras se han quejado haciendo huelgas ningún padre nos hemos inmutado y ahora que dejan de hacer algo que hacían por su propia voluntad ponemos el grito en el cielo. Si no recuerdo mal, hace un par de años vino una persona de un sindicato a dar una charla a los padres e informar de qué iban las reclamaciones de los profes y de nuestro cole fueron 2 o 3 personas. Quizás deberíamos preocuparnos un poco de lo que está pasando en la escuela pública y unirnos a los maestros no ir, como siempre, en contra de ellos.

Anònim ha dit...

Unamonos a los maestros y que no hagan ninguna excursión.

fran ha dit...

estoy de acuerdo en nó hacer ninguna salida yá que son caras porqué los niños van caminando

Anònim ha dit...

Es sap res de co està el tema? Sembla que la GEneralitat ha rectificat. I ara, els nostres fills faran colònies aquest any?