dimarts, 27 d’abril de 2010

NOU ACCÉS AL BLOG DE L'AMPA

A partir d'avui, per accedir al blog de l'Ampa també podeu fer servir la següent adreça:

http://tinyurl.com/ampamartipol (copieu aquest text a la barra del navegador)

L'adreça habitual seguirà funcionant (http://ampa-miquelmartiipol.blogspot.com/).

Comissió Web

1 comentari:

Anònim ha dit...

Sobre la reunió de delegades:


En primer lloc, donar-vos les gràcies per la informació que, puntualment, ens transmeteu després de les reunions . És una gran iniciativa que tinguem una connexió directa pares-escola a través de vosaltres, que , voluntàriament heu acceptat aquesta tasca.

El vostre rol de representants dels pares davant l’escola, representa un vot de confiança i de treball conjunt atès que l’objectiu és per a tots el mateix, que els nostres fills creixin en un ambient educatiu estimulant, instructiu i socialitzador, però en aquesta darrera reunió es van tractar temes dels quals discrepo,i crec que no sóc la única, i per tant, no m’he vist gens representada en aquest cas per la vostra figura ( concretament per la queixa personal d’algunes delegades, en aquest cas la del meu curs 3r. B):

- es tracta de la queixa per no haver-hi nadales en castellà al concert de Nadal i de la suposada manca d’hores de castellà a cicle superior.

Em remeto a les paraules que l’escriptora Maria Barbal va reflectir fa uns dies al diari “ARA”:

“A Catalunya, l’ús de diferents llengües és variat i una mateixa persona, a diari, sol expresar-se en dues o més llengues segons el lloc on és…Hi ha famílies que enraonen en llengües diferents,segons qui parla i a qui es dirigeix.i no passa res. Però hi ha poques persones que visquin a Catalunya, vinguin d’on vinguin, que vulguin que el català deixi de tenir la preeminencia que té a l’escola. Perquè la majoria d’habitants d’aquest país entenen que, després d’una dictadura de quaranta anys, el català ha quedat debilitat i com a llengua té un procés de recuperació complex que no s’ha acabat.”
“Aquest petit avantatge que tan sols té, en teoria i sovint no a la pràctica, el català als centres d’ensenyament de cara als nens i joves es fa per intentar mantenir una igualtat , no una desigualtat, respecte a la llengua omnipresent que és el castellà….”

L’escola, tal i com ha respost la directora , manté les hores de castellà estipulades a la programació educativa, i ha de tenir el català com a llengua vehicular per a tota la resta, atès que és una escola catalana . No vulguem veure greuges comparatius on només hi ha un esforç per tirar endavant una llengua. Al cap i la fi, tots vivim ací perquè volem , perquè ens sentim d’aquesta terra , que és Catalunya i de tot el que comporta oi?

No voldria entrar en una dialèctica d’opinions a favor i en contra, perquè no es tracta de polititzar un tema cultural d’aquest país, i, remarco, sovint confonem cultura amb política; en tot cas, no crec que sigui l’opinió de la majoria.


Lina Malagarriga
3r. B